Des de la seva creació, l’Associació Catalana de Malacologia (ACM) du a terme tot un seguit dāactivitats diverses, algunes de forma periòdica i altres de manera mĆ©s ocasional. Són les assemblees generals ordinĆ ries i altres reunions, i els grups de treball. En pot consultar els detalls a continuació.Ā
Cada any es convoca una Assemblea General OrdinĆ ria, en la qual sāaproven els comptes, es renova la Junta Directiva, i es discuteixen totes aquelles qüestions rellevants referents a lāactuació de lāACM durant el proper any.
A banda dāaquesta Assemblea, tambĆ© sāestableixen reunions obertes repartides al llarg de lāany. Lāobjectiu dāaquestes reunions Ć©s discutir el funcionament de lāAssociació i dels projectes que duu a terme, aixĆ com exposar noves idees, organitzar activitats, identificar exemplars, etc. Totes les reunions se celebren al nostre local de reunió, situat al Museu Blau (PlaƧa Leonardo da Vinci 4-5) en l’espai del Fòrum a Barcelona. LāAssociació tambĆ© organitza sortides de camp obertes a tots els socis i conferĆØncies o xerrades sobre aspectes diversos relacionats amb la Malacologia.
Dins de lāAssociació Catalana de Malacologia hi ha, en lāactualitat, constituĆÆts formalment dos grups de treball, que duen a terme sengles projectes, els quals es detallen a continuació:
GRUP DE MALACOFAUNA CONTINENTAL DE CATALUNYA
El Grup de Malacofauna Continental de l’ACM du a terme el projecte āMOLLUSCAT: MolĀ·luscs Continentals de Catalunyaā. Aquest grup ha publicat diversos llistats actualitzats de la malacofauna continental catalana,Ā ha descrit diverses espĆØcies noves, i Ć©s un referent en el coneixement de la biodiversitat malacològica al nostre paĆs. En el marc d’aquest projecte, el Grup de Malacofauna Continental tambĆ© colĀ·labora amb la Universitat de Barcelona, en el projecte BIOCAT, depenent del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i de la Universitat de Barcelona.
-
Propera Assemblea General OrdinĆ ria
El proper dissabte 17 de febrer de 2024 a les 17 hores, es durĆ a terme l'Assamblea General OrdinĆ ria de lāACM en el Museu Blau. Properament us comunicarem l'ordre del dia amb els assumptes a tractar.
-
Proposta d'activitats i treballs cientĆfics
Us animem que proposeu activitats obertes al pĆŗblic (xerrades, sortides, taules rodones, etc.) per organitzar-les i tirar-les endavant des de lāACM, amb la vostra colĀ·laboració. Feu arribar les vostres propostes a travĆ©s de lāapartat Contacte.
TambĆ© us animem que presenteu a lāeditor de Spira qlopezs@yahoo.com treballs cientĆfics (sigui articles de recerca o notes malacològiques), per tal de ser publicats a Spira, la vostra revista cientĆfica.
GRUP DE MALACOFAUNA INVASORA DE CATALUNYA
El Grup de Malacofauna Invasora de Catalunya de l’ACM du a terme el projecte āMINVACAT: MolĀ·luscs Invasors de Catalunyaā, que tĆ© com a principal objectiu lāaprofundiment en el coneixement de la malacofauna invasora a Catalunya, incloent-hi tant els molĀ·luscos terrestres com els dulciaqüĆcoles i els marins. TambĆ© assessora a la Generalitat de Catalunya, aportant dades actualitzades que són dāajut en la gestió dāaquestes espĆØcies i del medi ambient.